Plněná kuřecí prsíčka ve slanině
50 min.
Ingredience
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceOlej rostlinný
- 100gramůAnglická slanina
- 4kusyKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůSýr Gorgonzola
- 100mililitrůVíno bílé
- 2lžičkyMed včelí
- 2lžičkySolamyl
- 0,5šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
21 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
31 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a podélně v nich nakrojíme kapsu. Vnitřek osolíme a opepříme. Sýr nakrájíme na plátky a do každé kapsy vložíme jeden plátek. Maso obalíme vždy dvěma plátky slaniny a sepneme párátkem.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a prsíčka na něm po obou stranách opečeme. Potom je vložíme do pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- 3Maso vyjmeme a necháme na teplém místě. Do výpeku v pekáči přilijeme vývar a víno a přivedeme k varu. V horké omáčce rozpustíme med a přilijeme v trošce vody rozpuštěný solamyl. Povaříme do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.