Plněná paprika
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 8kusůPaprika žlutá
- 8lžicOlej olivový
- 150gramůRýže dlouhozrnná
- 1špetkaSůl
- 10kusůMáta
- 50gramůKorintky
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaHřebíček mletý
- 2lžíceCitronová kůra
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 300mililitrůVíno bílé
- 0,5kusPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Z paprik seřízneme vršky, odstraníme semena a bílá žebra. Cibule nakrájíme na kostičky.
- 2V pánvi zahřejeme 3 polévkové lžíce oleje a necháme na něm zeskovatět cibuli. Přidáme rýži, podle chuti osolíme a asi 2 minuty ji opékáme.
- 3Mátu a petrželku po omytí vytřepeme dosucha a jemně nasekáme. Přimícháme bylinky, korintky a opražená piniová semínka. Podle chuti okořeníme.
- 4Papriky do 2/3 naplníme rýžovou směsí, přiklopíme seříznutým vrškem a vložíme do vymaštěné nákypové formy. Se zbylým olejem důkladně promícháme rajčatový protlak a bílé víno. Vše nalijeme na papiky.
- 5Pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Při pečení papriky jednou obrátíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.