Plněná pečená perlička

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
960 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
65 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
883 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté vepřové maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, osolíme, opepříme, přidáme bílky a hladkou mouku a dobře promícháme. Dáme odležet do lednice.
  • 2
    Perličku očistíme a vykostíme. Nejprve odsekneme špičky křídel a nohy nad prvním kloubem. Pak je položíme na prsa, nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce. Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout celou kostru.
  • 3
    Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme. Maso omyjeme a osušíme.
  • 4
    Perličku položíme kůží dospod, naplníme nádivkou, sešijeme bílou nití a zformujeme do úhledného tvaru. V kastrole na sádle ji zvolna pečeme. Při pečení ji občas podléváme vypečenou šťávou.
  • 5
    Hotovou perličku přendáme na plochou misku, kde ji necháme nejprve hodinu vystydnout, pak ji zabalíme do pergamenového papíru, převážeme nití a dobře utáhneme. Ještě 4 hodiny ji necháme v místnosti, a poté uložíme do chladničky.
  • 6
    Druhý den perličku rozbalíme, zbavíme nití a podáváme nakrájenou na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.