Plněná rajčata po indicku
50 min.
Ingredience
- 100mililitrůVoda pitná
- 8kusůRajčata
- 100mililitrůHrách
- 100mililitrůMouka cizrnová
- 1kusLibeček
- 1kusZázvor celý
- 1kusKokos čerstvý
- 4kusyChilli paprička zelená
- 2kusyBrambory
- 3lžíceKoriandr mletý
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyMák mletý
- 1lžičkaPasta zázvorová
- 1lžíceChilli koření mleté
- 1lžičkaGaram masala
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžíceOlej rostlinný
- 150gramůJogurt bílý
- 100mililitrůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1278 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
109 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
26 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Rajčata zbavíme stopky a vydlabeme dužninu. Nastrouháme kokosovou dužninu společně se zázvorem. Zelené chilli papričky a lístky koriandru nadrobno nasekáme. Dohromady smícháme luštěninovou mouku, hrách, brambory, libeček, veškerou nakrájenou zeleninu a olej. Vše ještě na závěr posolíme. Tuto směs zpracujeme na těsto a uválíme z něj válečky, které osmahneme na oleji, dokud se nezbarví do hněda.
- 2Válečky nakrájíme na kolečka a vložíme je dovnitř rajčat. Rajčata následně podusíme 5 minut v páře. Na másle osmahneme zázvor a mletý mák. Zalijeme našlehaným jogurtem a rajčatovou dužninou. Vše dobře promícháme a vložíme ještě pastu ze zelených chilli papriček, koriandr, mletou kurkumu, garam masalu, špetku soli a řádně promícháme. Smažíme, dokud se nevypaří veškerý tuk.
- 3Zalijeme trochou vody a necháme 5 minut povařit. Směs odstavíme z ohně a na talíř umístíme naditá rajčata. Omáčkou rajčata následně zalijeme, ozdobíme koriandrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.