Plněná rajčata po indicku

50 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1278 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
109 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
26 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata zbavíme stopky a vydlabeme dužninu. Nastrouháme kokosovou dužninu společně se zázvorem. Zelené chilli papričky a lístky koriandru nadrobno nasekáme. Dohromady smícháme luštěninovou mouku, hrách, brambory, libeček, veškerou nakrájenou zeleninu a olej. Vše ještě na závěr posolíme. Tuto směs zpracujeme na těsto a uválíme z něj válečky, které osmahneme na oleji, dokud se nezbarví do hněda.
  • 2
    Válečky nakrájíme na kolečka a vložíme je dovnitř rajčat. Rajčata následně podusíme 5 minut v páře. Na másle osmahneme zázvor a mletý mák. Zalijeme našlehaným jogurtem a rajčatovou dužninou. Vše dobře promícháme a vložíme ještě pastu ze zelených chilli papriček, koriandr, mletou kurkumu, garam masalu, špetku soli a řádně promícháme. Smažíme, dokud se nevypaří veškerý tuk.
  • 3
    Zalijeme trochou vody a necháme 5 minut povařit. Směs odstavíme z ohně a na talíř umístíme naditá rajčata. Omáčkou rajčata následně zalijeme, ozdobíme koriandrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.