Plněná rajčata po římsku

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si rajčata, ze kterých opatrně odřízneme vrchní část. Kávovou lžičkou vydlabeme dužinu, aniž bychom poškodili slupku. Dužinu nakrájíme na drobné kousky. Uvaříme rýži podle návodu na obalu. Z konzervovaných filet ančoviček slijeme přebytečný olej, nakrájíme je na drobné kousky. Do uvařené rýže přidáme kousky ančoviček, dužiny z rajčat, dva prolisované stroužky česneku, zakapeme olejem a posypeme nahrubo rozsekanou bazalkou. Osolíme, opepříme, případně i podle chuti lehce osladíme, promícháme.
  • 2
    Hotovou rýžovou směsí plníme vydlabaná rajčata, naplněná přiklopíme vrchní částí. Naskládáme do zapékací misky. Troubu zahřejeme na 190 °C a pečeme v ní rajčata přibližně 15 minut. Lehce podléváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.