Plněná rajčata po římsku
30 min.
Ingredience
- 8kusůRajčata
- 4kusyAnčovičky konzervované
- 1kusČesnek
- 200gramůRýže dlouhozrnná
- 20gramůBazalka
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramSůl
- 1gramCukr krupice
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si rajčata, ze kterých opatrně odřízneme vrchní část. Kávovou lžičkou vydlabeme dužinu, aniž bychom poškodili slupku. Dužinu nakrájíme na drobné kousky. Uvaříme rýži podle návodu na obalu. Z konzervovaných filet ančoviček slijeme přebytečný olej, nakrájíme je na drobné kousky. Do uvařené rýže přidáme kousky ančoviček, dužiny z rajčat, dva prolisované stroužky česneku, zakapeme olejem a posypeme nahrubo rozsekanou bazalkou. Osolíme, opepříme, případně i podle chuti lehce osladíme, promícháme.
- 2Hotovou rýžovou směsí plníme vydlabaná rajčata, naplněná přiklopíme vrchní částí. Naskládáme do zapékací misky. Troubu zahřejeme na 190 °C a pečeme v ní rajčata přibližně 15 minut. Lehce podléváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.