Plněná rajčata s mletým masem
65 min.
Ingredience
- 2lžícePetržel - nať
- 80gramůRýže předvařená (parboiled)
- 2kusyCibule
- 12kusůRajčata
- 250gramůHovězí maso mleté
- 250gramůVepřové maso mleté
- 2decilitryZakysaná smetana
- 1,5decilitryOlej olivový
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
860 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
67 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Omytým rajčatům odřežeme vršky od stopky, lžičkou vydlabeme jadřince i část dužiny.
- 2Na oleji si zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme směs mletého masa a necháme vychladit.
- 3K vychladlému masu přidáme předvařenou rýži, drobně nasekanou zelenou petržel, vejce, sůl, pepř a vše dobře vymícháme.
- 4Touto směsí naplníme rajčata až po okraj.
- 5V pekáčku si z oleje, mouky a sladké papriky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme horkou vodou a vymícháme hladkou omáčku, do které poklademe vedle sebe plněná rajčata vrškem nahoru.
- 6Pekáček dáme do dobře vyhřáté trouby a rajčata pečeme jen 30 minut.
- 7Potom rajčata přelijeme zakysanou smetanou a necháme přibližně 10 minut dopéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.