Plněná rajčata s Mozzarellou
30 min.
Ingredience
- 12kusůRajčata
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4decilitryVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceOlivy nakládané
- 140gramůMozzarella
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 170gramůTuňák v oleji
- 0,5lžíceMajoránka
- 3lžíceBazalka
- 2špetkySůl mořská
- 2špetkyPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Zralá masitá rajčata omyjeme, osušíme a odkrojíme jim vršky od stopky - čepičky. Vršky z rajčat pokrájíme nadrobno (kromě míst po stopkách) a dáme je do mísy. Rajčata vydlabeme lžičkou, zevnitř je vytřeme olivovým olejem, posypeme solí a černým pepřem.
- 2V rendlíku ve 4 dl vody uvaříme 2 vejce natvrdo. Vaříme je 9-10 minut, pak je zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Nakládané zelené olivy s papričkou scedíme a pokrájíme na plátky.
- 3Sýr Mozzarellu nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy k pokrájeným rajčatům. Malé čerstvé žampiony očistíme, omyjeme, osušíme. Rozkrojíme je na poloviny, pokrájíme na tenké plátky a doložíme k sýru. Konzervovaného tuňáka ve oleji scedíme a dáme do mísy. Čerstvou majoránku s bazalkou omyjeme, vodu setřepeme, několik lístků z bazalky odložíme stranou, ostatní bylinky drobně pokrájíme. Vejce, bylinky a olivy přidáme do mísy k sýru, ochutíme asi 2 špetkami mořské soli, bílým pepřem a směs promícháme.
- 4Rajčata naplníme, poklademe na mísu, ozdobíme lístky bazalky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 20. 10. 2017
Plněná rajčata s Mozzarellou
Skvělé 😁