Plněná rajčata skopovým masem

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
972 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
62 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
13 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopové maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a krátce orestujeme. Přidáme mleté skopové maso, ochutíme solí, pepřem a špetkou mletého muškátového oříšku. Chvilku podusíme a jakmile se začne maso drolit, přimícháme bešamel a pánev stáhneme z ohně.
  • 3
    Rajčata u stopky seřízneme, vnitřek vydlabeme a naplníme mletou směsí z pánve. Vyskládáme je do máslem vymazaného pekáčku seříznutou stranou nahoru, zasypeme strouhaným sýrem promíchaným s trochou strouhanky, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme přibližně 1 hodinu.
  • 4
    Podáváme s opečeným bramborem a ozdobíme posekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.