Plněná rajčata skopovým masem
105 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 150mililitrůBešamel
- 16kusůRajčata
- 100gramůSýr Parmezán
- 40gramůStrouhanka
- 400gramůBrambory pečené
- 600gramůSkopová plec
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
972 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
62 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
13 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a krátce orestujeme. Přidáme mleté skopové maso, ochutíme solí, pepřem a špetkou mletého muškátového oříšku. Chvilku podusíme a jakmile se začne maso drolit, přimícháme bešamel a pánev stáhneme z ohně.
- 3Rajčata u stopky seřízneme, vnitřek vydlabeme a naplníme mletou směsí z pánve. Vyskládáme je do máslem vymazaného pekáčku seříznutou stranou nahoru, zasypeme strouhaným sýrem promíchaným s trochou strouhanky, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme přibližně 1 hodinu.
- 4Podáváme s opečeným bramborem a ozdobíme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.