Plněná telecí pečeně
115 min.
Ingredience
- 1,25kilogramyTelecí kýta
- 150mililitrůVývar drůbeží
- Marináda
- 150mililitrůVíno bílé
- 3lžíceOlej olivový
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůCitronová kůra
- 20gramůTymián čerstvý
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- Nádivka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 40gramůSlanina vepřová
- 40gramůŠalotka
- 75gramůŠpenát listový čerstvý
- 10gramůCitronová kůra
- 60gramůStrouhanka
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
23 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Přísady na marinádu smícháme, naklepané maso v marinádě několikrát
- 2obrátíme a 2 dny necháme v chladničce marinovat.
- 3Nádivka: kostičky slaniny vyškvaříme, přidáme máslo a nasekanou šalotku a osmažíme ji. Přidáme nakrájený špenát a na šalotce jej asi 3 minuty průběžně promícháváme a upravujeme. Sejmeme z ohně, přidáme citronovou kůru, strouhanku, podle chuti sůl a pepř. Zamícháme, směs spojíme vejcem a necháme úplně vychladnout.
- 4Maso z marinády vyndáme, marinádu uchováme. Maso potřeme nádivkou a zavineme.
- 5Maso dáme na pekáč a podlijeme marinádou. Během pečení poléváme maso vypečenou šťávou a podléváme vývarem. Pečeme 25 minut na každých 500 g v předehřáté troubě při 180 °C (plyn 4), až z masa vytéká čirá šťáva. Maso přemístíme na talíř, volně překryjeme alobalem a necháme na teplém místě 10 minut stát.
- 6Odstraníme snítky tymiánu. Pekáč postavíme na sporák, přilijeme zbytek marinády a vývaru, přivedeme k varu a mícháme, aby se rozpustily všechny připečeniny. Šťávu 5 minut povaříme, aby zhoustla a svařila se asi na polovinu.
- 7Šťávu ochutnáme, dokořeníme a nakrájíme maso a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.