Plněná telecí pečeně

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
23 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přísady na marinádu smícháme, naklepané maso v marinádě několikrát
  • 2
    obrátíme a 2 dny necháme v chladničce marinovat.
  • 3
    Nádivka: kostičky slaniny vyškvaříme, přidáme máslo a nasekanou šalotku a osmažíme ji. Přidáme nakrájený špenát a na šalotce jej asi 3 minuty průběžně promícháváme a upravujeme. Sejmeme z ohně, přidáme citronovou kůru, strouhanku, podle chuti sůl a pepř. Zamícháme, směs spojíme vejcem a necháme úplně vychladnout.
  • 4
    Maso z marinády vyndáme, marinádu uchováme. Maso potřeme nádivkou a zavineme.
  • 5
    Maso dáme na pekáč a podlijeme marinádou. Během pečení poléváme maso vypečenou šťávou a podléváme vývarem. Pečeme 25 minut na každých 500 g v předehřáté troubě při 180 °C (plyn 4), až z masa vytéká čirá šťáva. Maso přemístíme na talíř, volně překryjeme alobalem a necháme na teplém místě 10 minut stát.
  • 6
    Odstraníme snítky tymiánu. Pekáč postavíme na sporák, přilijeme zbytek marinády a vývaru, přivedeme k varu a mícháme, aby se rozpustily všechny připečeniny. Šťávu 5 minut povaříme, aby zhoustla a svařila se asi na polovinu.
  • 7
    Šťávu ochutnáme, dokořeníme a nakrájíme maso a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.