Plněná vejce pečená v listovém těstě
40 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1,5litryVoda pitná
- 2kusyRohlíky bílé
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 300gramůListové těsto
- 0,5lžíceHořčice kremžská
- 0,5lžičkaSůl
- Na potření
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
701 mg
Cukr
74 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Rohlíky nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka, petrželovou nať jemně nasekáme.
- 2Změklé máslo utřeme se solí a žloutky, přimícháme vymačkané rohlíky, hořčici, pepř a petrželovou nať. Směs řádně umícháme a poté jí naplníme bílky. Vždy dva spojíme do tvaru vejce a balíme do čtverců listového těsta, které jsme tence vyváleli a nakrájeli. Spoje těsta pevně stiskneme, vejce klademe na plech, vyložený pečicím papírem a těsto potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě, až těsto zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.