Plněná vejce s majonézou
38 min.
Ingredience
- Ochucená majonéza
- 20gramůHořčice
- 80mililitrůMajonéza
- 0,5špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 8kusůSardelová očka
- 8kusůVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
44 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
130 mg
Cukr
983 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, což je asi 8 minut. Necháme vychladnout, oloupeme a podélně rozřízneme. Vyndáme žloutky, vidličkou je rozmělníme, osolíme, opepříme a přimícháme změklé máslo. Žloutkovou směs vrátíme zpátky do důlku v uvařeném bílku, uhladíme, na povrch poklademe vždy po jednom sardelovém očku a přelijeme ochucenou majonézou.
- 2Majonézu ochutíme solí, pepřem, pikantní hořčicí a pár kapkami citronové šťávy.
- 3Podáváme vychlazené, na jednu porci vždy 4 půlky vejce upravené na dezertním talířku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.