Plněná vejce s majonézou

38 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
44 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
130 mg
Cukr
983 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme natvrdo, což je asi 8 minut. Necháme vychladnout, oloupeme a podélně rozřízneme. Vyndáme žloutky, vidličkou je rozmělníme, osolíme, opepříme a přimícháme změklé máslo. Žloutkovou směs vrátíme zpátky do důlku v uvařeném bílku, uhladíme, na povrch poklademe vždy po jednom sardelovém očku a přelijeme ochucenou majonézou.
  • 2
    Majonézu ochutíme solí, pepřem, pikantní hořčicí a pár kapkami citronové šťávy.
  • 3
    Podáváme vychlazené, na jednu porci vždy 4 půlky vejce upravené na dezertním talířku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.