Plněná vejce s olivami
38 min.
Ingredience
- 1kusZelí čínské
- 100gramůJogurt bílý
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 50gramůOlivy černé
- 1kusFenykl čerstvý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 12kusůVejce slepičí
- 1hrstPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, schladíme, oloupeme, podélně rozpůlíme, vyjmeme žloutky. Ty rozmícháme s jogurtem, osolíme, opepříme, posypeme paprikou. Rozdělíme na tři stejně velké díly.
- 2Jednu třetinu smícháme s okapanými olivami na jemno pokrájenými, druhou třetinu promícháme s nasekanou pažitkou, třetí s nastrouhaným fenyklem.
- 3Talíře vyskládáme opranými, okapanými zelnými listy, půlky vajec na ně naskládáme, naplníme směsí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.