Plněná vepřová kolena
60 min.
Ingredience
- 80gramůKřen
- 2lžíceStrouhanka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 80mililitrůOlej stolní
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyVepřové koleno
- 2kusyJablka
- 400gramůBramborová kaše
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1958 kcal
Bílkoviny
93 g
Tuky
158 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Kolena ve slané vodě v tlakovém hrnci uvaříme doměkka (poté, co hrnec začne pískat, vaříme maso padesát minut). Pak maso vykostíme.
- 2Oloupaná jablka a mrkve nastrouháme, spojíme s nastrouhaným křenem, strouhankou, žloutky, solí a pepřem. Směs promícháme a naplníme jí kolena. Otvory sepneme a vložíme je do zapékací mísy na olej a pečeme je při 220 stupních Celsia asi čtyřicet minut.
- 3Po vychladnutí z masa odstraníme spínací spony, nakrájíme ho a okamžitě podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.