Plněná vepřová pečeně

150 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
62 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
475 mg
Cukr
838 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou pečeni upravíme na plát, naklepeme a osolíme. Omytou krkovičku a oloupanou cibuli s česnekem nasekáme nahrubo, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a kmínem, přidáme vejce, mouku a vše promícháme. Směsí naplníme plát pečeně, převážeme nití a vložíme na pekáč. Pečeni přelijeme rozehřátým sádlem a zvolna pečeme asi 2 hodiny.
  • 2
    Upečené maso přendáme na nahřátou mísu. Tuk na pekáči vysmahneme, přilijeme studenou vodu a necháme přejít varem. Pečeni zbavíme nití, nakrájíme na plátky a podlijeme šťávou.
  • 3
    Podáváme s bramborovými knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.