Plněná vepřová pečeně
150 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1000gramůVepřová pečeně
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaKmín celý
- 60gramůSádlo škvařené
- 300mililitrůVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůVepřová krkovička
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
62 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
475 mg
Cukr
838 mg
Postup přípravy
- 1Omytou pečeni upravíme na plát, naklepeme a osolíme. Omytou krkovičku a oloupanou cibuli s česnekem nasekáme nahrubo, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a kmínem, přidáme vejce, mouku a vše promícháme. Směsí naplníme plát pečeně, převážeme nití a vložíme na pekáč. Pečeni přelijeme rozehřátým sádlem a zvolna pečeme asi 2 hodiny.
- 2Upečené maso přendáme na nahřátou mísu. Tuk na pekáči vysmahneme, přilijeme studenou vodu a necháme přejít varem. Pečeni zbavíme nití, nakrájíme na plátky a podlijeme šťávou.
- 3Podáváme s bramborovými knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.