Plněné brambory Nacho
75 min.
Ingredience
- 12kusůBrambory
- 2lžíceOlej olivový
- 120gramůAnglická slanina
- 1lžičkaČesnek sušený
- 1lžičkaChilli papričky - vločky
- 200gramůSýr Čedar
- 150gramůOmáčka Guacamole
- 150mililitrůSalsa rajčatová
- 3kusyCibulka jarní
- 150gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 °C.
- 2Celé brambory (pokud jsou ranné tak i neoloupané, pokud jsou příliš velké, tak je rozpůlíme) smočíme v jedné lžíci oleje, naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 35 minut.
- 3Mezitím si slaninu nakrájíme na kostičky a smažíme ji nasucho dokřupava. Dáme stranou.
- 4Po vychlazení (nebo když jsou brambory dostatečně vychladlé k další manipulaci) je nakrájíme na poloviny a vydlabeme jim vnitřek tak, abychom měli asi 5 mm tlusté okraje.
- 5Troubu necháme zapnutou – budeme ji ještě potřebovat.
- 6Brambory zase naskládáme na plech – řeznými stranami nahoru a zastříkneme zbývajícím olejem. Posypeme je česnekem a chilli vločkami a pečeme 5-10 minut. Otočíme a ještě 10 minut pečeme.
- 7Vychladlou slaninu smícháme s vydlabanými vnitřky brambor a strouhaným čedarem. Osolíme a opepříme podle chuti.
- 8Poté je znovu otočíme řeznou stranou nahoru. Naplníme je slaninovou směsí a ještě 4 minuty zapečeme.
- 9Podáváme je s guacamole, salsou a zakysanou smetanou k namáčení, posypané jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 28. 3. 2017
Plněné brambory Nacho
Skvělé plněné brambory😉