Plněné brambory Nacho

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 °C.
  • 2
    Celé brambory (pokud jsou ranné tak i neoloupané, pokud jsou příliš velké, tak je rozpůlíme) smočíme v jedné lžíci oleje, naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 35 minut.
  • 3
    Mezitím si slaninu nakrájíme na kostičky a smažíme ji nasucho dokřupava. Dáme stranou.
  • 4
    Po vychlazení (nebo když jsou brambory dostatečně vychladlé k další manipulaci) je nakrájíme na poloviny a vydlabeme jim vnitřek tak, abychom měli asi 5 mm tlusté okraje.
  • 5
    Troubu necháme zapnutou – budeme ji ještě potřebovat.
  • 6
    Brambory zase naskládáme na plech – řeznými stranami nahoru a zastříkneme zbývajícím olejem. Posypeme je česnekem a chilli vločkami a pečeme 5-10 minut. Otočíme a ještě 10 minut pečeme.
  • 7
    Vychladlou slaninu smícháme s vydlabanými vnitřky brambor a strouhaným čedarem. Osolíme a opepříme podle chuti.
  • 8
    Poté je znovu otočíme řeznou stranou nahoru. Naplníme je slaninovou směsí a ještě 4 minuty zapečeme.
  • 9
    Podáváme je s guacamole, salsou a zakysanou smetanou k namáčení, posypané jarní cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 28. 3. 2017
Plněné brambory Nacho
Skvělé plněné brambory😉