Plněné brambory s fazolemi a slaninou
50 min.
Ingredience
- 8kusůBrambory
- 30mililitrůOlej olivový
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůSlanina vepřová
- 100gramůRajčata
- 400gramůFazole bílé sterilované
- 130gramůSýr Čedar
- 3litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
22 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slaninu, česnek a cibuli pokrájíme na drobné kousky. Rajčata nakrájíme na kostičky. Fazole slijeme a propláchneme. Sýr nastrouháme.
- 2Brambory omyjeme a necháme ve slupce uvařit v osolené vodě, poté slijeme, podélně rozřízneme a vydlabeme dužinu. Olej rozpálíme, přidáme cibuli, česnek a slaninu a smažíme 3 minuty. Přimícháme vydlabanou dužinu z brambor, rajčata a fazole. Směsí naplníme brambory, posypeme sýrem a dáme zapéct do rozpuštění sýru pod gril v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.