Plněné dukátové buchtičky se šodó
70 min.
Ingredience
- Na buchtičky
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 180gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůCukr krupice
- 110gramůOlej rostlinný
- 80gramůVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 2kusyCukr vanilka
- 2gramyCitronová kůra
- 30gramůDroždí
- 180mililitrůMléko plnotučné
- Na náplň
- 250gramůTvaroh měkký
- 50gramůCukr krupice
- 2kusyCukr vanilka
- 50gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2gramyCitronová kůra
- 100gramůMandle
- Na šodó krém
- 1litrMléko plnotučné
- 2kusyVanilkový lusk
- 2kusyCukr vanilka
- 50gramůCukr krystal
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůRum
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1556 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
66 g
Sacharidy
180 g
Vláknina
4 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1V misce utřeme droždí se lžící cukru, přimícháme lžíci vlažného mléka a lžíci mouky, necháme na teplém místě vykynout. Do mísy prosijeme mouku, vmícháme vzešlý kvásek, zbylý cukr a mléko, rozšlehaná vejce, sůl vanilkový cukr, citronovou kůru a olej. Vypracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě vykynout.
- 2V mezičase připravíme náplň. Tvaroh utřeme s cukrem, přimícháme vanilkový cukr, šlehačku, citronovou kůru a rozpůlené mandle, které jsme spařili a oloupali.
- 3Z vykynutého těsta krájíme malé kousky, plníme připravenou náplní, klademe do vymazaného pekáče, potřeme máslem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 25 minut.
- 4Šodó připravíme zahřáním mléka, v němž jsme rozmíchali vanilkový cukr a cukr krystal. Když má mléko zhruba 80 °C, zašleháme do něj žloutky a šleháme do zhoustnutí. Krém se nesmí vařit. Na závěr do krému vmícháme rum a zrnka vanilkových lusků.
- 5Upečené buchtičky podáváme přelité šodó krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.