Plněné gratinované hříbky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
17 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z čerstvých, větších hříbků odřízneme nožky, kloboučky částečně vydlabeme a potom je ponoříme na 1 minutu do vroucí osolené vody. Vyjmeme a necháme okapat.
  • 2
    Kloboučky hříbků urovnáme do zapékací mísy vymazané olejem a česnekem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 5 minut.
  • 3
    Nožky hříbků nadrobno nasekáme spolu se šunkou, slaninou, oloupanou šalotkou, česnekem a petrželkou. V misce vše promícháme se strouhankou a vínem.
  • 4
    Náplň rozdělíme do kloboučků hub a pokrm zapečeme v troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.