Plněné gratinované hříbky
45 min.
Ingredience
- 2lžíceStrouhanka
- 100mililitrůVíno bílé
- 4kusyŠalotka
- 50gramůAnglická slanina
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžícePetržel - nať
- 150gramůŠunka dušená
- 2stroužkyČesnek
- 16kusůHříbky čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
17 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Z čerstvých, větších hříbků odřízneme nožky, kloboučky částečně vydlabeme a potom je ponoříme na 1 minutu do vroucí osolené vody. Vyjmeme a necháme okapat.
- 2Kloboučky hříbků urovnáme do zapékací mísy vymazané olejem a česnekem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 5 minut.
- 3Nožky hříbků nadrobno nasekáme spolu se šunkou, slaninou, oloupanou šalotkou, česnekem a petrželkou. V misce vše promícháme se strouhankou a vínem.
- 4Náplň rozdělíme do kloboučků hub a pokrm zapečeme v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.