Plněné hovězí plátky s jarní cibulko
45 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso přední
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůAnglická slanina
- 250gramůPárky Frankfurtské
- 1kusCibule
- 1lžíceSójová omáčka
- 1kostkaBujón hovězí
- 5decilitrůVíno bílé
- 3gramyCibulka jarní
- 1decilitrOlej olivový
- 1kusCitrony
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
62 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso rozkrájíme na tenké plátky, posypeme solí, pepřem a naklepeme. Poté je zalijeme olejem, vložíme na plátky nakrájený česnek a necháme celou noc maso naložené. Po naložení plátky masa rozložíme, do středu každého vložíme na proužky pokrájenou anglickou slaninu, vedle dáme podle velikostí plátků ještě párek. Poté plátek přeložíme, okraje sklepneme dohromady a obalíme v mouce.
- 2Naplněné maso vyskládáme na rozpálenou suchou pánev. Přilijeme zbylý olej z nádoby, ve které bylo maso naložené, zprudka po obou stranách opečeme a plátky vybereme. Ve stejném oleji osmažíme do měkka na kolečka krájenou cibuli. Naskládáme na ni zpátky plněné plátky a chvilku z obou stran opékáme ještě na cibulce. Následně přidáme sójovou omáčku, vlijeme bujón a dolijeme vínem. Pod pokličkou dusíme do měkka.
- 3Hotové jídlo podáváme na jednotlivých teplých talířích, ke každé porci přidáme čtvrtku citrónu na dochucení. Nakonec maso přelijeme připravenou sójovou omáčkou a posypeme pokrájenou zelenou částí jarní cibulky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.