Plněné hovězí závitky
65 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceHořčice francouzská
- 100gramůŠunka parmská
- 3kusyCibulka jarní
- 2kusyOkurky nakládané
- 50gramůMáslo čerstvé
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 175mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžícePažitka
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
30 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou omyjeme, očístíme, osušíme, nakrájíme na plátky a mírně naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme francouzskou hořčicí.
- 2Na každý plátek masa položíme plátek parmské šunky, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, proužek okurky a plátek optarně srolujeme a kuchyňskou nití zajistíme.
- 3V pánvi rozpustíme máslo a závitky na něm ze všech stran opečeme. Přilijeme zeleninový vývar, sójovou omáčku a přivedeme k varu. Pánev zakryjeme pokličkou a závitky dusíme asi 35 minut na mírném ohni. Hotové závitky vyjmeme a udržujeme v teple.
- 4Smetanu smícháme se škrobem a zamícháme do omáčky v pánvi. Mícháme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme a opepříme.
- 5Hovězí závitky servírujeme na připravené talíře, podáme s hotovou omáčkou a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.