Plněné křepelky na houbách

85 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
878 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
41 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a očištěné čerstvé malé lišky a hříbečky nasypeme do vroucí osolené vody, povaříme je 1-2 minuty, pak je scedíme, promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat. Trošku větší houby pokrájíme, drobné necháme v celku. Očištěnou cibuli si pokrájíme nadrobno. V rendlíku na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme houby, osolíme je, opepříme, dochutíme drceným kmínem, vínem a pod poklicí je krátce, asi 6 minut podusíme.
  • 2
    Troubu si předehřejeme na 200°C. Očištěné a omyté křepelky necháme okapat.
  • 3
    Připravíme si nádivku: Omytou snítku petrželky a několik lístku šalvěje posekáme nadrobno. Na kostičky pokrájíme slaninu, ze střívka vytlačíme italské klobásky a dáme je do mísy s bylinkami. Přidáme posekané mandle, vlašské ořechy, lžíci nastrouhaného sýru a směs dobře promícháme.
  • 4
    Křepelky naplníme nádivkou, nožičky jim svážeme provázkem. Osolíme je, posypeme bílým pepřem a vložíme do pekáčku hřbetem dolů. Ještě k nim přidáme několik lístků šalvěje, dušené houby se šťávou a křepelky pokapeme olivovým olejem. Pekáček zakryjeme víkem (nebo alobalem) a vložíme ho do středu předehřáté trouby.
  • 5
    Pečeme je dozlatova 20-25 minut, odkryjeme víko, křepelky polejeme výpekem, obrátíme a pečeme přibližně dalších 15 minut dozlatova.
  • 6
    Křepelky rozdělíme na talíře, přilijeme k nim výpek s houbami a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.