Plněné křepelky na houbách
85 min.
Ingredience
- K restování a dušení
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 4kusyŠalotka
- 0,25špetkaSůl
- 0,25špetkaPepř bílý
- 250mililitrůVíno muškátové
- 0,25lžičkaKmín drcený
- Nádivka
- 1lžícePetržel hladkolistá
- 2lžíceŠalvěj čerstvá
- 50gramůŠpek
- 1lžíceSýr Gran Moravia
- 2lžíceMandle
- 2lžíceOřechy vlašské
- 250gramůKlobása Salsiccia
- Pečené křepelky
- 8kusůKřepelka
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžíceŠalvěj čerstvá
- 0,25lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř bílý
- Vařené houby
- 200gramůLišky čerstvé
- 200gramůHříbky čerstvé
- 700mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
878 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
41 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné čerstvé malé lišky a hříbečky nasypeme do vroucí osolené vody, povaříme je 1-2 minuty, pak je scedíme, promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat. Trošku větší houby pokrájíme, drobné necháme v celku. Očištěnou cibuli si pokrájíme nadrobno. V rendlíku na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme houby, osolíme je, opepříme, dochutíme drceným kmínem, vínem a pod poklicí je krátce, asi 6 minut podusíme.
- 2Troubu si předehřejeme na 200°C. Očištěné a omyté křepelky necháme okapat.
- 3Připravíme si nádivku: Omytou snítku petrželky a několik lístku šalvěje posekáme nadrobno. Na kostičky pokrájíme slaninu, ze střívka vytlačíme italské klobásky a dáme je do mísy s bylinkami. Přidáme posekané mandle, vlašské ořechy, lžíci nastrouhaného sýru a směs dobře promícháme.
- 4Křepelky naplníme nádivkou, nožičky jim svážeme provázkem. Osolíme je, posypeme bílým pepřem a vložíme do pekáčku hřbetem dolů. Ještě k nim přidáme několik lístků šalvěje, dušené houby se šťávou a křepelky pokapeme olivovým olejem. Pekáček zakryjeme víkem (nebo alobalem) a vložíme ho do středu předehřáté trouby.
- 5Pečeme je dozlatova 20-25 minut, odkryjeme víko, křepelky polejeme výpekem, obrátíme a pečeme přibližně dalších 15 minut dozlatova.
- 6Křepelky rozdělíme na talíře, přilijeme k nim výpek s houbami a hned servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.