Plněné krůtí řízky s vejci
40 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 3kusyVejce slepičí
- 400mililitrůVoda pitná
- 130gramůŠunka uzená
- 130gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1kusCitrony
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- Na obalení
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 80gramůStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
851 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
57 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Krůtí maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Na maso položíme plátek šunky, plátek sýra a půlku vejce. Rohy mas spojíme ve středu a sepneme jehlou. Závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích, strouhance a smažíme na másle s olejem z obou stran dozlatova. Ze závitků odstraníme jehly, závitky nařízneme do růžice a podáváme s plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.