Plněné kuřecí stehýnko na smetanovém rizotu s chřestovým ragú a červenou řepou
65 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 50gramůOlej olivový
- 200gramůRýže Arborio
- 1lžíceBazalka
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůPečivo pšeničné běžné máslové
- 50gramůMléko plnotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 300gramůBrambory
- 250mililitrůOlej slunečnicový
- 150gramůChřest zelený
- 50mililitrůVíno bílé
- 80gramůČervená řepa
- 4kusyKuřecí stehna
- 50gramůSlanina vepřová
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1625 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
127 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme rizoto. Cibuli nasekáme najemno a na rozpáleném oleji krátce orestujeme. Přisypeme rýži a zalijeme vodou tak, aby byla zcela ponořená. Mírně osolíme a přidáme část omytých bylinek i se stonky. Poté vaříme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Bylinky vyjmeme, rýže by měla být téměř měkká. Přilijeme smetanu, krátce povaříme a část jí necháme odpařit. Krémové rizoto udržujeme teplé pod pokličkou.
- 2Na nádivku otrháme z bylinek lístky a nasekáme. Pečivo pokrájíme na kostičky a pokropíme ho mlékem rozšlehaným se žloutky. Ochutíme solí, posypeme nasekanými bylinkami a přidáme kousek másla.
- 3Na bramborové hnízdečko oloupeme 2 brambory a nastrouháme je na co nejdelší slámu. Košíček nebo sítko na dně i po stranách vyložíme bramborami a druhým košíčkem přiklopíme a uzavřeme. Ponoříme do rozpáleného oleje a osmažíme.
- 4Na omáčku odkrojíme vršky chřestu, vložíme do pánve s rozpuštěným máslem, zastříkneme vínem, osolíme a přidáme kolečko citronu. Necháme několik minut ve vroucí lázni, přidáme na kostičky pokrájenou červenou řepu a krátce prohřejeme.
- 5Spodní část kuřecího stehýnka vykostíme, vrchní část očistíme a uvolníme. Spodek zlehka naklepeme paličkou. Do středu vložíme část nádivky a dlaní upravíme do původního tvaru. Obalíme plátky slaniny a maso jí stáhneme. Kost zabalíme do alobalu, vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme cca 20 minut.
- 6Usmažená hnízdečka naplníme rizotem, umístíme na stranu talíře, přidáme stehýnko, doplníme chřestovým ragú a dozdobíme kostičkami červené řepy. Můžeme pokapat kari olejem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.