Plněné lilkové závitky
30 min.
Ingredience
- 150gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2kusyLilek
- 1špetkaSůl
- 100gramůRajčata sušená sterilovaná
- 50gramůOlivy černé
- 8kusůChřest zelený
- 8kusůBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Lilky a chřest omyjeme. Lilkům odkrojíme konce a podélně nakrájíme na 8 plátků. Osolíme je a 30 minut necháme odpočívat. Potom je pečlivě opláchneme a usušíme. Nakrájíme na porce a grilujeme, dokud malinko nezhnědnou.
- 2Dolní třetinu chřestu a konce odkrojíme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme 8 minut na skus. Vodu odlijeme a chřest necháme okapat.
- 3Sušená rajčata a olivy nakrájíme na malé kousky a rozdrobíme sýr.
- 4Na plátek lilku položíme stonek chřestu, posypeme sýrem a trochou rajčat a oliv. Plátek srolujeme a s jedním lístkem bazalky zajistíme párátkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.