Plněné masové rohlíčky
125 min.
Ingredience
- 40gramůDroždí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 350gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 1kusCibule
- 225gramůŠpenát listový čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 250gramůHovězí maso mleté
- 80gramůTuk
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
536 mg
Cukr
643 mg
Postup přípravy
- 1Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, přidáme cukr a uložíme na teplé místo cca na deset minut. Do připravené mísy pak vsypeme mouku, špetku soli, kvásek, nakrájené máslo a vejce. Vše bedlivě zamícháme, aby vzniklo těsto. Pak dáme opět na teplé místo alespoň na 30 minut.
- 2Špenát očistíme, propláchneme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme tuk a opečeme na něm mleté maso. Přidáme cibuli, nadrcený česnek a špenát a vše pět minut necháme opékat na pánvi. Pozor, aby se nám špenát nepřichytil. Do směsi při míchání přidáme špetku soli a pepře.
- 3Těsto po vykynutí rozválíme na velký plát, který rozdělíme asi na 15 kusů, které budou v trojúhelníkovém tvaru. Na trojúhelník pak umístíme masovou směs a zabalíme ji. Vše dáme na plech a necháme 25 minut v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.