Plněné omelety
45 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceVoda pitná
- 200gramůRajčata
- 50gramůCibule
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 20gramůOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkySůl
- 1lžičkaPetržel - nať
- 50gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
19 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky, žampiony nakrájíme na plátky, petrželovou nať drobně posekáme, sýr nastrouháme.
- 2V hlubší pánvi na polovině oleje osmažíme cibuli, přidáme žampiony a rajčata. Do směsi přidáme špetku pepře, špetku soli a dusíme, až jsou žampiony měkké, poté do směsi vmícháme petrželovou nať. Směs odstavíme a držíme na teple.
- 3Na druhé polovině oleje usmažíme dvě omelety z vajec, která jsme ušlehali se špetkou soli, vodou a polovinou ustrouhaného sýra.
- 4Omelety plníme zeleninovou směsí, přepůlíme a posypeme zbylým sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.