Plněné papriky v ořechové omáčce

90 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
56 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené papriky ancho máčíme 30 minut v horké vodě, až změknou. Odkrojíme stopky a vyjmeme semena, dáváme pozor, aby papriky zůstaly neporušené.
  • 2
    Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ve velké pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme mleté vepřové a smažíme dohněda. Přidáme brambory, promícháme, zakryjeme a dusíme 20 minut na mírném plameni. Osolíme a nádivku odstavíme.
  • 3
    Další 2 lžíce oleje zahřejeme v jiné pánvi a osmahneme nakrájenou cibuli se skořicí, dokud cibule nezměkne. Vmícháme hrubě nasekané ořechy i mandle a 3-4 minuty smažíme. Do pánve přidáme oba druhy sýra, smetanu a sherry, dobře promícháme. Stáhneme plamen na minimum a vaříme, až se sýr roztaví a omáčka zhoustne. Dle chuti okořeníme.
  • 4
    V čisté míse ušleháme pevný sníh z bílků, přidáme sůl a po částech žloutky.
  • 5
    Do každé papriky vložíme trochu masové nádivky, povrch paprik otřeme do sucha. Obalíme je v mouce, potom ve vaječné směsi a necháme okapat. Smažíme v rozpáleném oleji, hotové necháme vykapat na papírovém ubrousku.
  • 6
    Papriky dáme na talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.