Plněné pečené batáty
140 min.
Ingredience
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 120gramůKukuřice
- 300gramůBrambory sladké (Batáty)
- 25mililitrůBalsamico ocet
- 40gramůBazalka
- 120gramůSójové boby
- 30mililitrůOlej olivový
- 30mililitrůOcet ze šampaňského - Balsamic
- 5gramůSůl
- 8kusůPepř černý celý
- 150gramůRajčata
- 150gramůBoby zahradní
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Slupku batátů vydrhneme kartáčkem a propícháme na několika místech ostrým nožem. Batáty dáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 190°C hodinu a půl doměkka. Stále udržujeme teplé.
- 2V hrnci přivedeme vodu do varu, vložíme boby a kukuřici a znovu přivedeme k varu. Snížíme teplotu a pozvolna vaříme 5 minut. Poté přidáme nakrájené zelené fazolky a znovu vaříme 3 minuty dokud fazolky nezměknou. Zeleninu scedíme a vrátíme do hrnce.
- 3V misce promícháme olej s octem, dle chuti osolíme a opepříme. Směs nalijeme k zelenině. Přidáme rajčata a bazalku a dobře promícháme.
- 4Batáty podélně nařízneme, rozevřeme a vzniklé kapsy naplníme zeleninovou směsí. Ozdobíme bazalkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.