Plněné pečené batáty

140 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slupku batátů vydrhneme kartáčkem a propícháme na několika místech ostrým nožem. Batáty dáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 190°C hodinu a půl doměkka. Stále udržujeme teplé.
  • 2
    V hrnci přivedeme vodu do varu, vložíme boby a kukuřici a znovu přivedeme k varu. Snížíme teplotu a pozvolna vaříme 5 minut. Poté přidáme nakrájené zelené fazolky a znovu vaříme 3 minuty dokud fazolky nezměknou. Zeleninu scedíme a vrátíme do hrnce.
  • 3
    V misce promícháme olej s octem, dle chuti osolíme a opepříme. Směs nalijeme k zelenině. Přidáme rajčata a bazalku a dobře promícháme.
  • 4
    Batáty podélně nařízneme, rozevřeme a vzniklé kapsy naplníme zeleninovou směsí. Ozdobíme bazalkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.