Plněné pivní rohlíky
50 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 40gramůDroždí
- 50mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaCukr krupice
- 2gramyMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- Na náplň
- 80gramůŠunka dušená
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 50mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 60gramůSýr Eidam cihla 30%
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na posypání
- 1lžíceSůl hrubozrnná
- Na potření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
17 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
763 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z rozdrobeného droždí, dvou lžic vlažného piva, cukru a lžíce mouky uděláme kvásek a na teple necháme vzejít. Do mísy prosejeme mouku se solí, vlijeme rozšlehané vejce, rozpuštěné máslo, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Pod utěrkou těsto necháme na teple vykynout.
- 2V mezičase na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, na nudličky nakrájenou šunku, sůl, pepř, pivo a dusíme, až se pivo vydusí. Poté vmícháme jemně pokrájenou petrželovou nať a nastrouhaný sýr.
- 3Na vále rozválíme z vykynutého těsta kolo, z něj vykrájíme osm trojúhelníků. Do středu každého trojúhelníku dáme nádivku a trojúhelník srolujeme ke špičce. Hotové rohlíky klademe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a pečeme v předehřáté troubě zhruba dvacet minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.