Plněné pivní rohlíky

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
17 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
763 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z rozdrobeného droždí, dvou lžic vlažného piva, cukru a lžíce mouky uděláme kvásek a na teple necháme vzejít. Do mísy prosejeme mouku se solí, vlijeme rozšlehané vejce, rozpuštěné máslo, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Pod utěrkou těsto necháme na teple vykynout.
  • 2
    V mezičase na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, na nudličky nakrájenou šunku, sůl, pepř, pivo a dusíme, až se pivo vydusí. Poté vmícháme jemně pokrájenou petrželovou nať a nastrouhaný sýr.
  • 3
    Na vále rozválíme z vykynutého těsta kolo, z něj vykrájíme osm trojúhelníků. Do středu každého trojúhelníku dáme nádivku a trojúhelník srolujeme ke špičce. Hotové rohlíky klademe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a pečeme v předehřáté troubě zhruba dvacet minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.