Plněné plátky z vepřové kýty
65 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 5lžicOlej rostlinný
- 100gramůŠunkový salám
- 2stroužkyČesnek
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
34 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
196 mg
Cukr
45 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji zlehka opečeme po jedné straně. Na opečenou stranu masa položíme plátek salámu, potřeme prolisovaným česnekem a maso přeložíme. Upevníme jehlami nebo párátky a opečeme. Podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Během dušení plátky poléváme vzniklou šťávou a podléváme horkou vodou. Nakonec pokrm podle chuti přisolíme a opepříme. Můžeme podávat s bramborovými knedlíky a špenátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.