Plněné rybí karbanátky (zrazy)
45 min.
Ingredience
- 600gramůFilé rybí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 3kusyŽemle tuková
- 1kusCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 2kusyOkurky nakládané
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceSolamyl
- 4lžíceStrouhanka
- 100gramůKřen
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceOlej rostlinný
- 150mililitrůMajonéza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
48 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rybí filé rozkrájíme na kostky a do mléka namočíme rozkrájené žemle, nadrobno pokrájíme cibuli, natvrdo uvaříme vejce. Vejce oloupeme a nadrobno nasekáme, velké sterilované okurky krájíme na malé kostičky.
- 2Filé se žemlemi dvakrát umeleme na strojku, osolíme, opepříme a přidáme lžíci Solamylu, dobře promícháme, ze směsi pak uděláme větší placičky.
- 3Na lžíci másla orestujeme nadrobno rozsekanou cibuli, přimícháme posekaná vejce a okurky, podle chuti osolíme, směs poklademe na připravené placičky. Zabalíme, vytvarujeme do podoby karbanátků, lehce obalíme v prosáté strouhance a po obou stranách do zlatova opečeme na oleji.
- 4Hotové zrazy podáváme teplé nebo studené s majonézou, ochucenou strouhaným křenem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.