Plněné svíčkové řezy
35 min.

Ingredience
- 700gramůHovězí svíčková
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1,5lžičkyCitronová kůra
- 1lžíceCukr krupice
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 1lžícePetržel - nať
- 50gramůSardelová očka
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
28 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
606 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Z masa nakrájíme 8 řízečků. Lehce je naklepeme rukou, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať najemno, očka rozsekáme, citronovou kůru nastrouháme nahrubo a vše smícháme v misce.
- 2Na polovinu řízků dáme díl sardelové směsi, překryjeme druhou polovinou řízků, okraje sklepneme paličkou a řízky obalíme v mouce. Řízky z obou stran osmažíme na másle dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple.
- 3Do výpeku přimícháme smetanu, cukr, citronovou šťávu a usmažené řízky. Dusíme na mírném plameni zhruba 12 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.