Plněné taštičky Wan Tan
45 min.
Ingredience
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 2kusyŠalotka
- 4kusyChilli paprička
- 2kusyShiitake houby
- 150gramůHovězí maso mleté
- 2lžičkyVíno rýžové čínské
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 12kusůWan tan
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceOmáčka ústřicová
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1kusVejce slepičí
- 2lžičkyOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
5 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme, chilli papričky očistíme a obojí nakrájíme nadrobno. Očistíme a omyjeme houby, odstraníme nožičky a kloboučky nakrájíme nadrobno. Mleté maso smícháme s houbami, šalotkou a chilli papričkou. Škrobovou moučku rozmícháme s polovinou rozšlehaného vejce a přimícháme do masové směsi. Přidáme sójovou omáčku, rýžové víno, osolíme a opepříme.
- 2Plátky wan tan rozprostřeme a na každý dáme jednu lžičku masové směsi. Okraje těsta potřeme zbytkem rozšlehaného vejce. Rohy plátků zvedneme a stlačíme tak, aby vznikly malé měšce. Wan tan vaříme v páře 15 minut v napařovacím hrnci.
- 3Oloupeme česnek, nakrájíme nadrobno a smícháme se zbytkem chilli papriček, limetkovou šťávou, ústřicovou omáčkou a koriandrem. Vše rozmixujeme na pyré. Omáčku podáváme k plněným taštičkám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.