Plněné vepřové kapsy
30 min.

Ingredience
- 800gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůSýr Niva (Rokfór)
- 4lžíceOlej rostlinný
- 200gramůRajčata Cherry
- 150gramůŠunka dušená
- 5gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
779 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
40 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
572 mg
Cukr
313 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky a na straně prořízneme do masa kapsu. Osolíme a opepříme.
- 2Nivu rozkrojíme na 8 stejných plátků, každý obalíme plátkem šunky. Vložíme do kapes v mase a uzavřeme párátkem.
- 3V pánvi na rozehřátém oleji řízky po obou stranách opékáme asi 4 minuty. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 4Omytá a osušená rajčátka pečeme ve výpeku na pánvi asi 2 minuty.
- 5Vepřové kapsy upravíme na talíře spolu s rajčátky, pokrm ozdobíme snítkou petrželky.
- 6Vhodnou přílohou jsou široké nudle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.