Plněné vepřové řízky
55 min.

Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej stolní
- 8kusůŠalvěj čerstvá
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůVíno bílé
- 100gramůŠunka dušená
- 600gramůVepřová kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
38 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
826 mg
Cukr
274 mg
Postup přípravy
- 1Naklepané řízky okořeníme a na každý položíme lístek šalvěje a půl plátku šunky.
- 2Spojíme párátkem a po obou stranách opečeme v oleji.
- 3Podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme doměkka.
- 4Z měkkých řízků odstraníme párátka, do šťávy přidáme máslo a řízky znovu prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.