Plněné vepřové závitky dušené na černém pivě

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
39 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
497 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na plátky, párky na čtvrtiny. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.
  • 2
    Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme v misce se solí. Maso rozporcujeme na 4 větší řízky, omyjeme je a osušíme, z obou stran mírně naklepeme, opepříme a potřeme česnekem. Pak na každý plátek rozložíme slaninu a čtvrtky párků, stočíme je do závitků, zajistíme proti rozbalení párátky nebo grilovacími jehlami a obalíme v mouce.
  • 3
    V žáruvzdorné míse nebo pekáči rozehřejeme olej, prudce na něm osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme závitky a opečeme je zprudka ze všech stran. Pak přilijeme pivo a závitky pod poklicí dusíme doměkka. V průběhu dušení závitky občas přelijeme šťávou a otočíme, podle potřeby přiléváme vodu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.