Plněné vepřové závitky dušené na černém pivě
55 min.

Ingredience
- 800gramůVepřová kýta
- 1kusPárky Debrecínské
- 10gramůSlanina vepřová
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrVoda pitná
- 1,5decilitryPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
39 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
497 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na plátky, párky na čtvrtiny. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.
- 2Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme v misce se solí. Maso rozporcujeme na 4 větší řízky, omyjeme je a osušíme, z obou stran mírně naklepeme, opepříme a potřeme česnekem. Pak na každý plátek rozložíme slaninu a čtvrtky párků, stočíme je do závitků, zajistíme proti rozbalení párátky nebo grilovacími jehlami a obalíme v mouce.
- 3V žáruvzdorné míse nebo pekáči rozehřejeme olej, prudce na něm osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme závitky a opečeme je zprudka ze všech stran. Pak přilijeme pivo a závitky pod poklicí dusíme doměkka. V průběhu dušení závitky občas přelijeme šťávou a otočíme, podle potřeby přiléváme vodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.