Plněné žampiony zapečené na rajčatech
40 min.
Ingredience
- 240gramůŽampiony čerstvé
- 150mililitrůMléko polotučné
- 60gramůSýr Čedar
- 15gramůHořčice
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 120gramůRajčata
- 40gramůŠunka dušená
- 20gramůMáslo čerstvé
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 30gramůCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vybereme větší žampiony, uřízneme nohy a vnitřek vydlabeme. Sýr nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno, šunku na nudličky, rajčata nakrájíme na plátky. V rendlíku svaříme mléko se strouhaným sýrem, až vznikne krém. Žampiony povaříme 3 minuty v osolené vodě s troškou citronové šťávy, aby netmavly. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme šunku, podle chuti osolíme, opepříme, promícháme s hořčicí a odstavíme. Mimo oheň přimícháme žloutek, promícháme se sýrovým krémem a vzniklou hmotou naplníme žampiony. Do pekáčku vyskládáme plátky rajčat, na ně položíme plněné žampiony náplní nahoru, pekáček dáme do trouby zapéct. Zapékáme asi 8 až 10 minut.
- 2Žampiony upravíme na dezertní talířky a podáváme jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.