Plněné zelí s paprikami
70 min.
Ingredience
- 100gramůSalám jemný
- 3kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 200gramůVepřové maso pečené
- 1lžíceHouby sušené
- 2stroužkyČesnek
- 1kusVejce slepičí
- 1kusBobkový list
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 3plátkyAnglická slanina
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
39 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
13 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso, salám, očištěnou papriku a česnek jemně nasekáme, přidáme koření, sůl, vejce a vše promícháme.
- 2Sušené houby namočíme do studené vody.
- 3Očištěné zelí vložíme do vařící osolené vody, vaříme 5 minut a necháme vychladnout. Jednotlivé listy rozevřeme a naplníme připravenou nádivkou. Listy urovnáme do původního tvaru, hlávku ovážeme nití a dáme do kastrolu. Zelí obložíme proužky paprik a houbami, poklademe plátky slaniny a podlijeme trochou vývaru.
- 4Pokrm pečeme přikrytý alobalem a pokličkou v mírně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.