Plněné žemle s paprikou
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 2kusyRajčata
- 6kusůŽampiony čerstvé
- 1kusCibulka jarní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 125gramůSýr Eidam cihla 40%
- 4kusyŽemle tmavá
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
11 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Ze žemlí odkrojíme horní část a spodní část vydlabeme.
- 2Očištěné papriky a rajčata a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, oloupanou jarní cibulku na kolečka.
- 3Omytý špenát nahrubo nasekáme, předvaříme v malém množství vody a necháme okapat. Smícháme jej s ostatní zeleninou, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme na kostičky nakrájený sýr a směsí naplníme vydlabané žemle a posypeme nasekanou petrželkou.
- 4Naplněné žemle urovnáme na plech a zapékáme ve středně vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví. Můžeme opéci i vrchní části žemlí a podávat společně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.