Plněné žemle s paprikou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
11 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze žemlí odkrojíme horní část a spodní část vydlabeme.
  • 2
    Očištěné papriky a rajčata a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, oloupanou jarní cibulku na kolečka.
  • 3
    Omytý špenát nahrubo nasekáme, předvaříme v malém množství vody a necháme okapat. Smícháme jej s ostatní zeleninou, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme na kostičky nakrájený sýr a směsí naplníme vydlabané žemle a posypeme nasekanou petrželkou.
  • 4
    Naplněné žemle urovnáme na plech a zapékáme ve středně vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví. Můžeme opéci i vrchní části žemlí a podávat společně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.