Plnění sledi

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
24 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
680 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sledě očistíme, vyvrhneme, nařízneme na hřbetu a zbavíme je páteře. Osolíme a opeříme i zevnitř a necháme chvilku ležet.
  • 2
    Do misky dáme mlíčí ze sledě, nemáme-li mlíčné sledě, použijeme mlíčí z kapra. Natrháme bílý chléb bez kůrky, pokropíme mlékem, osolíme, opepříme a přidáme nadrobno pokrájenou šalotku, mletý muškátový oříšek, posekanou petrželku a žampiony. Vše spolu dobře promícháme a touto směsí naplníme sledě.
  • 3
    Ryby narovnáme do pekáčku, zalijeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou a pečeme v troubě 30 až 35 minut.
  • 4
    Na talíři ještě ryby pokapeme citronovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.