Plnění sledi
75 min.

Ingredience
- Nádivka
- 1špetkaSůl
- 50gramůChléb pšeničný (bílý)
- 15mililitrůMléko polotučné
- 120gramůMlíčí z kapra
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůŠalotka
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 10gramůPetržel kudrnka
- 15gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůStrouhanka
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 600gramůSleď čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
24 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
680 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Sledě očistíme, vyvrhneme, nařízneme na hřbetu a zbavíme je páteře. Osolíme a opeříme i zevnitř a necháme chvilku ležet.
- 2Do misky dáme mlíčí ze sledě, nemáme-li mlíčné sledě, použijeme mlíčí z kapra. Natrháme bílý chléb bez kůrky, pokropíme mlékem, osolíme, opepříme a přidáme nadrobno pokrájenou šalotku, mletý muškátový oříšek, posekanou petrželku a žampiony. Vše spolu dobře promícháme a touto směsí naplníme sledě.
- 3Ryby narovnáme do pekáčku, zalijeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou a pečeme v troubě 30 až 35 minut.
- 4Na talíři ještě ryby pokapeme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.