Plněný chléb s rajčaty

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
17 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
1 g
Cukr
412 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí nasypeme do velké mísy a zalijeme 250ml vlažné vody. Necháme pět minut rozpouštět ve vodě a následně přidáme mouku, sůl a lžičku olivového oleje. Přilijeme vodu, aby vzniklo měkké a lepkavé těsto.
  • 2
    Těsto vyklopíme na pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Pak vrátíme do olejem vymazané mísy a necháme hodinu a půl kynout.
  • 3
    Poté vyválíme z těsta dvě placky o průměru cca 25 centimetrů. Na dolní placku rovnoměrně rozložíme na plátky nakrájená rajčátka, plátky sýru a oregano. Překryjeme druhou plackou z těsta. Vše pak přeneseme na plech a přikryjeme utěrkou. Necháme opět 30 minut kynout.
  • 4
    Placky nakonec posypeme solí, rozmarýnem a pokapeme olivovým olejem. Na plech ještě rozmístíme 100g rajčátek, která při pečení pustí do chleba šťávu. Poté už jen stačí dát do trouby a nechat 35 minut péct při teplotě 200 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.