Plněný chňapal s rajčaty a koriandrem
45 min.
Ingredience
- 1500gramůChňapal červený
- 250gramůCibulka jarní
- 250gramůKoriandr čerstvý
- 750gramůRajčata
- 150mililitrůVíno bílé
- 80mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 220 °C. Do čisté ryby uděláme z každé strany 3-4 zářezy, osolíme a opepříme. Rybu vložíme do vymazaného pekáčku.
- 2Po dvou lžících nasekané cibulky a koriandru odložíme na ozdobu. Rajčata, cibulky, koriandr a česnek smícháme, osolíme a opepříme. Polovinou směsí naplníme rybu a zbytek nasypeme nahoru. Rybu podlijeme vínem a za občasného přelévání šťávou pečeme 20-30 minut, dle velikosti ryby.
- 3Na podnosu přelijeme vypečenou šťávou a posypeme nasekanou cibulkou a koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.