Plněný fenykl
75 min.
Ingredience
- 800gramůTelecí kýta
- 800gramůFenykl sladký - hlíza
- 150gramůMrkev kořen
- 60gramůPórek
- 120gramůCibule
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 1kusHřebíček
- 50mililitrůLikér zázvorový
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
17 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Fenyklovou hlízu opatrně rozevřeme, abychom ji neroztrhli, vydlabeme dužinu, nakrájíme na malé kousky, cibuli, mrkev, pórek pokrájíme nadrobno, telecí maso rozkrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s masem, osmahneme, přidáme mrkev s pórkem a fenyklovou dužinou, zalijeme vývarem, přidáme hřebíček, sůl, pepř, zakápneme likérem, zvolna dusíme 45 - 50 minut. Masovou směsí naplníme fenykly, upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.