Plněný králík s mozečkem na víně
270 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 1kilogramJehněčí kýta
- 10kusůMáta
- 1kusTelecí mozek
- 20mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůMléko polotučné
- 3kusyŽemle tuková
- 400gramůBramborová kaše
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 80mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1229 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
79 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso namočíme na tři hodiny do mléka. Okapané ho pak nakrojíme, osolíme, okořeníme zevnitř i z venku a dovnitř dáme nasekané lístky máty. Žemle dáme do mléka po mase, mozeček spaříme a nakrájíme na menší kousky. Nakrájenou cibuli zpěníme na dvou lžicích oleje a s mozečkem ji několik minut restujeme. Po vychladnutí je smícháme s žemlemi, vejci, nasekanou petrželkou, trochou máty, solí a pepřem. Náplň dáme do masa, pokapeme zbytkem oleje, podlijeme vínem a 30 minut maso dusíme pod alobalem při 180 stupních C, pak chvíli pokračujeme bez alobalu. Maso necháme 15 minut odpočinout, nakrájíme ho a podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.