Plněný krůtí plátek á la Toronto
70 min.
Ingredience
- 50gramůJogurt bílý
- 300mililitrůVoda pitná
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůTelecí maso přední
- 200gramůKrůtí prsa
- 1špetkaKari koření
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůŽampiony - sterilované
- 20gramůOlej rostlinný
- 60gramůCibule
- 50gramůŠunkový salám
- 20gramůKečup
- 120gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5kostkaMasox
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
17 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
822 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z krůtích prsou nařízneme plát, který lze naplnit. Žampiony nakrájíme na plátky, šunkový salám na proužky, cibuli na plátky, pažitku nasekáme nadrobno a vejce rozšleháme. Telecí maso jemně umeleme. Ve 200 ml vody rozvaříme 1/2 kostky masoxu.
- 2Do mletého telecího masa vmícháme jogurt, osolíme špetkou soli, opepříme špetkou pepře, přidáme kari koření a vejce. Poté přimícháme žampiony, salám, pažitku a směs natřeme na krůtí plátek. Opatrně zavineme, roládu zabalíme do alobalu, který jsme potřeli 1 lžičkou oleje, vložíme do pekáče na zbylý olej s cibulí a zhruba 1/2 hodiny pečeme v předehřáté troubě. Poté vyjmeme roládu z alobalu, vložíme zpět do pekáče, podlijeme 100 ml vody a pečeme. Poléváme výpekem a podle potřeby přilijeme vodu. Když maso zezlátne, vyjmeme je z pekáče a držíme na teple. Šťávu na sporáku zredukujeme, zaprášíme moukou, zarestujeme a rozředíme vývarem z masoxu. Přilijeme kečup a dobře rozšleháme, dochutíme špetkou soli.
- 3Maso podáváme nakrájené na plátky, polité omáčkou a jako přílohu volíme dušenou rýži nebo vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.