Plněný pastiňák
40 min.
Ingredience
- 300gramůPastinák
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 6gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůHovězí maso mleté
- 25gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
17 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žampiony nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, šalotku pokrájíme nadrobno. Pastiňák na 10 minut ponoříme do horké vody, vyjmeme, rozřízneme podélně na dvě půlky a vydlabeme dužinu. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku s česnekem, osmahneme. Přidáme plátky žampionů, orestujeme, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Pánev odstavíme, směsí naplníme pastiňáky, upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.