Plněný řízek s nivou
35 min.
Ingredience
- 4špetkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 100gramůPórek
- 4kusyŠalotka
- 200gramůSýr Niva (Rokfór)
- 80gramůAnglická slanina
- 700gramůVepřové kotlety
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
936 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
51 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
595 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z omyté a osušené kotlety bez kosti nakrájíme 4 plátky – řízky. Každý plátek masa rozklepeme, osolíme špetkou soli a opepříme z každé strany.
- 2Očistíme a omyjeme česnek, pórek se šalotkou a pokrájíme na kroužky. Česnek posekáme nadrobno. V pánvi rozpálíme máslo. Šalotku s pórkem a česnekem podusíme. Plísňový sýr Nivu nakrájíme na plátky.
- 3Na každý rozložený řízek položíme na jednu polovinu plátek sýru, plátek anglické slaniny a 1–2 lžíce podušené zeleniny. Maso přeložíme, okraje sklepneme a upevníme párátky.
- 4V pánvi si rozpálíme olej a řízky smažíme přibližně 5 minut dozlatova z každé strany. Z usmažených řízků vyjmeme párátka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.