Plněný řízek s nivou

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
936 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
51 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
595 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z omyté a osušené kotlety bez kosti nakrájíme 4 plátky – řízky. Každý plátek masa rozklepeme, osolíme špetkou soli a opepříme z každé strany.
  • 2
    Očistíme a omyjeme česnek, pórek se šalotkou a pokrájíme na kroužky. Česnek posekáme nadrobno. V pánvi rozpálíme máslo. Šalotku s pórkem a česnekem podusíme. Plísňový sýr Nivu nakrájíme na plátky.
  • 3
    Na každý rozložený řízek položíme na jednu polovinu plátek sýru, plátek anglické slaniny a 1–2 lžíce podušené zeleniny. Maso přeložíme, okraje sklepneme a upevníme párátky.
  • 4
    V pánvi si rozpálíme olej a řízky smažíme přibližně 5 minut dozlatova z každé strany. Z usmažených řízků vyjmeme párátka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.