Plněný zavinutý bůček

115 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
57 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
732 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček opláchneme, zcela vykostíme a rozřízneme na plát. Potřeme jej česnekem utřeným se solí a opepříme.
  • 2
    Hovězí a vepřový ořez semeleme, k masu přidáme žemle máčené v mléce, papriku, vejce, mletou cibuli a promícháme. Do směsi přidáme kapii krájenou na kostičky a rozkrájené vařené bílky.
  • 3
    Plát masa směsí potřeme, zavineme jej, převážeme provázkem a na povrchu osolíme.
  • 4
    Zavinutý bůček dáme do pekáče na přesekané kosti, podlijeme trochou vody a dáme do rozehřáté trouby péci. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a doléváme teplou vodou.
  • 5
    Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, přidáme rajčatový protlak, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme, osolíme a provaříme.
  • 6
    Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme ji stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.