Plněný zavinutý bůček
115 min.
Ingredience
- 80gramůVejce slepičí
- 1000gramůVepřový bok
- 40gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 250gramůVepřový ořez
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 100gramůPaprika sterilovaná
- 100gramůVaječný bílek slepičí
- 250gramůHovězí maso přední
- 100gramůCibule
- 100mililitrůMléko polotučné
- 50gramůŽemle tuková
- 20gramůČesnek
- 500mililitrůVoda pitná
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
57 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
732 mg
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček opláchneme, zcela vykostíme a rozřízneme na plát. Potřeme jej česnekem utřeným se solí a opepříme.
- 2Hovězí a vepřový ořez semeleme, k masu přidáme žemle máčené v mléce, papriku, vejce, mletou cibuli a promícháme. Do směsi přidáme kapii krájenou na kostičky a rozkrájené vařené bílky.
- 3Plát masa směsí potřeme, zavineme jej, převážeme provázkem a na povrchu osolíme.
- 4Zavinutý bůček dáme do pekáče na přesekané kosti, podlijeme trochou vody a dáme do rozehřáté trouby péci. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a doléváme teplou vodou.
- 5Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, přidáme rajčatový protlak, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme, osolíme a provaříme.
- 6Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme ji stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.