Plody moře na špagetách
40 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 450gramůMořské plody mix
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 400mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 10mililitrůMartell cognac
- 100gramůRukola
- 60gramůProtlak rajčatový
- 100gramůRajčata Cherry
- 80mililitrůOlej olivový
- 40gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 2stroužkyČesnek
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
944 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
38 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V pánvi zahřejeme polovinu olivového oleje a zesklovatíme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a česnek, podlijeme smetanou a provaříme. Potom přidáme rajský protlak, brandy, sůl a pepř. Z rukoly odstraníme stonky, omytá cherry rajčátka rozpůlíme, těstoviny uvaříme „al dente“ podle návodu. V pánvi zahřejeme zbývající olivový olej a při vysoké teplotě na něm prudce a rychle osmahneme mořské plody, osolíme a opepříme. Uvařené těstoviny krátce před podáváním promícháme s rukolou a cherry rajčátky, přelijeme smetanovou omáčkou a nahoru navrstvíme mořské plody. Posypeme strouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.