Plody moře pečené
65 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 3kusyCibule červená
- 2kusyCuketa
- 2kusyCitrony
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 350gramůKrevety tygří - loupané
- 2kusyOlihně
- 4kusyRajčata
- 8stroužkůČesnek
- 1hrnekOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1124 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
103 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, větší brambory překrojíme napůl. Vložíme do pekáče s cuketami, rajčaty, česnekem, cibulí, citronem a snítkami rozmarýnu. Zalijeme olejem a zamícháme, aby se vše pokrylo olejem. Pečeme v předehřáté troubě 40 minut. Občas brambory obrátíme.
- 2Jakmile jsou brambory měkké, přidáme plody moře, obalíme je v oleji a 10 minut zapékáme. Zelenina i brambory musí být mírně opálené.
- 3Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.